Några Filgood-tips inför beach 2018

I samarbete med Kantar Sifo har vi genomfört en studie om svenskarnas kroppsuppfattning inför Beach 2018. Och visste ni? Sju av tio (69%) undviker inte att visa sin kropp på stranden i sommar. Glädjande tycker vi! Dessutom är ungefär 50% av svenskarna generellt sett intresserade av träning och hälsa, vilket vi såklart också tycker är roligt att se. Vad som är lite mindre roligt är att en av fem svenskar känner sig stressad över sin kropps utseende inför sommaren.
Vi vill såklart att svenska magar och människor ska må så bra som möjligt – på insidan. Så för att hjälpa svenskarna att må ännu bättre under badsäsongen vill vi nu passa på att bjuda på fem enkla Filgood-tips.

Gör ingenting.
Även ledighet kan såklart bli stress om man tänker att dagarna måste fyllas. Vi tänker såhär: vardagens morgnar består ju redan av så många måsten. Så se till att börja dagen med att bara njuta lite extra av det där som du faktiskt drömmer om varje vardagsmorgon – att bara få ligga kvar en stund.

Ha gott om bakterier i maten.
Många upplever att de blir sjuka så fort de blir lediga. Himla trist tycker vi! En av mjölksyrabakteriernas uppgifter är att hjälpa till med nedbrytning av maten vi äter. På så sätt kan viktiga näringsämnen tas upp av kroppen och användas för att hålla oss friska och starka.

Ät snabbmat.
Heta sommardagar gör sig ofta bättre ute på en gräsplätt än inne i ett kök.
Verum Hälsofil & Hälsyoghurt är både sval och härlig snabbmat, som passar perfekt var du än befinner dig. Alla Verums produkter innehåller våra unika, norrländska mjölksyrabakterier – och finns både som fil, yoghurt, drickyoghurt och yoghurtkvarg.

Ät tårta till frukost.
Gott behöver inte betyda onyttigt. Till exempel har vi tagit fram en härlig yoghurttårta på granolabotten som gör semestermorgonen ännu njutigare. Dessutom har vi samlat fler recept för både stora och små – som varken ger onödiga sockerchocker eller tar speciellt lång tid att fixa iordning. Läs mer om yoghurttårta, frukostglass och frusna yoghurtprickar här(länk till verum.se/recept).

Slarva med jobbet.
Det är lätt hänt att man kikar in i mailkorgen eller på jobbtelefonen – fast ingen faktiskt bett om det. Det mest ansvarsfulla du kan göra under semestern är faktiskt att koppla bort jobbet. Kom ihåg det! J

Gör sånt du är dålig på.
Bland läxor, matkassar, dagishämtningar och fiskpinnar är det ju faktiskt som svårast att prova nya aktiviteter. Så varför inte använda svala och sysslolösa sommarkvällar till att ge löpning, inlines, schack eller spanska ett första försök?

Verum Hälsofil önskar er en sommar full av Filgood!