FILOSOFI

Det handlar om att du ska må bra.

Nya produkter har tillkommit längs vägen men det har alltid handlat om samma sak. Vi vill att du ska må bra. Det är faktiskt anledningen till att vi går till jobbet varje dag. Men att må bra ska varken vara tråkigt eller en uppoffring. Nej, det ska smaka gott. Riktigt gott, tycker vi. Därför finns våra produkter i olika härliga smaker och som vanligt med våra unika bakterier. Vilket gör de dubbelt så bra, om du frågar oss.

HISTORIEN

Vi har hängt med ett tag…

I historien om Verum och våra unika bakterier står mjölken, en färskvara, i centrum. Redan långt före kylskåpets tid var man tvungen att uppfinna metoder för att förlänga mjölkens hållbarhet. Ett sätt var att låta mjölken mogna till tätfil genom att tillsätta en bakteriekultur. Med åren glömdes tätfilen bort, men på 70-talet började forskare från Umeå Universitet intressera sig för ämnet.

BAKTERIEKULTUR

…och så föddes idén om Verum.

Vi fick helt enkelt nys om forskarnas arbete och kände att det här är för bra för att inte göra något av. Efter en massa tester bestämde vi oss för att gå vidare med en unik mjölksyrabakterie från en gård i norra Västerbotten, Lactococcus lactis L1A. Tillsammans med forskarna utvecklade vi den fil som idag är känd som Verum fil och hela Verumfamiljen.