Verum lanserar laktosfri filmjölk

Verum filmjölk Blåbär är Sveriges mest populära smaksatta filmjölk och nu lanseras en laktosfri variant tillsammans med en laktosfri naturell.

– För oss är det viktigt att kunna kombinera nytta och njutning och erbjuda goda och smakrika artiklar även till de konsumenter som behöver laktosfria produkter säger Johannes Eriksson, Product Manager för Verum på Norrmejerier.

Laktosfri Verum filmjölk Blåbär har en fetthalt på hela 3,6% och är krämig och slät i sin konsistens. Samtidigt lanseras en naturell Laktosfri Verum med en fetthalt på 4% för dem som vill smaksätta själva. Självklart är produkterna lika fullproppade med unika mjölksyrabakterier och goda egenskaper som vitaminer, mineraler och antioxidanter* som övriga Verum-artiklar. I Verum möts tradition och innovation och ger dig en riktigt god start på dagen.

– Med Verum ska det vara både gott och enkelt att ta hand om sig avslutar Johannes Eriksson.

*C-vitamin är en antioxidant och bidrar till immunsystemets normala funktion.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.