Förläng sommaren med Verum Persika/Papaya/Mango!

Lagom till att dagarna blir kortare och hösten är i antågande så lanserar Verum® vecka 39 en ny filmjölk med smak av Persika/Papaya/Mango, en smak som ger en förlängd känsla av sommar.

– Vår nya smak är en tropisk energikick som är fylld med både nytta och njutning, säger Johannes Eriksson, Innovationsansvarig för Verum på Norrmejerier.

Verum Persika/Papaya/Mango är en krämig filmjölk med en fetthalt på 3,5%, innehåller 30% mindre socker och är gjord på svensk mjölkråvara.

– Förutom den goda smaken så är den, precis som alla andra produkter inom Verum, fullproppad med goda egenskaper såsom vitaminer, mineraler och antioxidanter* och innehåller självklart den unika bakteriekultur som kännetecknar Verum. En god start på dagen, i dubbel bemärkelse! avslutar Johannes Eriksson.

I Verum möts tradition och innovation, goda smaker och unik bakteriekultur. I sortimentet finns Verum för alla och alla bjuder på nytta och njutning. Med Verum är det både gott och enkelt att boosta sitt immunförsvar!

*C-vitamin är en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.