Frukost, dagens viktigaste mål

Frukosten är en riktig pina för vissa och helt underbar för andra.

Under natten tillförs kroppen ingen energi utan använder sig av kroppens energireserver. Efter nattens fasta behöver kroppen därför fylla på med energi. Detta är en utav anledningarna till varför frukosten anses vara dagens viktigaste mål.

Lite mindre än hälften av alla människor hoppar över frukosten på morgonen, vilket kan relatera i att man blir grinig, sur och inte riktigt kommer igång med dagen på bästa möjliga sätt.

Många dietister är eniga om att frukosten är det viktigaste målet på dagen. Det är vid frukosten du lägger grunden för hur dagen ska bli. Utan frukost finns det risk för att din hjärna och dina muskler fungerar dåligt eftersom energiintaget börjar på så låg nivå.

Låt frukosten bli en helig stund på morgonen. Gå upp trettio minuter tidigare och njut av morgonstunden med en riktig frukost. Alla Verums produkter passar väldigt bra till frukost, vare sig du är hemma eller på väg. Ta med en Verum Drickyoghurt eller Bägare i väskan, eller kombinera yoghurt, fil eller yoghurtkvargen med lite nötter, bär, krossade linfrön eller müsli.

Här hittar du även alla våra supergoda recept, med allt från smoothie bowls, till glass och yoghurtpannkakor!

Morgonstund har guld i mun!

 

Källor: SVTMatdagbokenAllt om mat