Den här pizzan har allt. Den är söt, den är god och dessutom är den toppad med vår krämiga yoghurt. Baka med barnen eller njut för dig själv.
3dl Verum yoghurt Naturell / Laktosfri
2,5dl havregryn
1/4tsk vaniljextrakt
1/2tsk citronjuice
3/4dl osötad äppelmos
1 ägg
Valfri topping – förslagsvis kiwi, jordgubbar, blåbär, granatäpple och nötter.
1. Blanda allt förutom garnering.
2. Tryck ut blandningen på en form på ett bakplåtspapper. Knapp 1 cm tjockt lager.
3. Ställ in i ugnen i ca 10-15 min på 175 grader, tills den fått fin färg.
4. Bred på ett lager av yoghurt som ”pizzasås”.
5. Garnera med valfri topping
6. ”Slicea” och njut!
Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.
Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.
C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.
Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.