Smarrig yoghurtgröt

i burk

Hem » Smarrig yoghurtgröt i burk

Det kan låta tokigt att blanda gröt och yoghurt. Men det är väldigt, väldigt gott. Perfekt som lunch eller frukost. Mums!

Det här behöver du:

1,5dl Verum yoghurt Naturell
1/2 banan
1msk chia
1msk kokos
3/4dl havregryn
1msk mjölk
1msk mandelmjöl
1/2dl hallon

Så här gör du:

1. Häll alla ingredienser förutom hallon i en burk.
2. Skurva på locket.
3. Skaka för att blanda.
4. Ställ i kylen över natten.
5. Häll i färska bär och ta med till jobbet på morgonen.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.