Filmjölksvåffla

med kardemumma

Hem » Filmjölksvåffla

Har du någon gång testat att göra våfflor med filmjölk? De blir lite mer mättande än vanliga och såklart fantastiskt goda. Här är en variant med smak av kardemumma. Kanske något till utflykten? Servera med valfri topping, förslagsvis färska bär och grädde!

Det här behöver du:

1 st ägg
3 dl Verum fil Naturell
0.5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk malen kardemumma
50 g smält smör

Så här gör du:

1. Vispa ihop ägg och filmjölk.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna.

3. Rör ner de torra ingredienserna i filmjölken.

4. Smält smöret och blanda ner i smeten.

5. Smöra våffeljärnet och grädda våfflorna. Ta ca 1 dl för varje våffla (varierar beroende på våffeljärnet) Smöra sedan järnet igen mellan varje våffla.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.