Recept

Filmjölksvåffla

Har du någon gång testat att göra våfflor med filmjölk? De blir lite mer mättande än vanliga och såklart fantastiskt goda. Här är en variant med smak av kardemumma. Kanske något till utflykten? Servera med valfri topping, förslagsvis färska bär och grädde!

Det här behöver du

1 st ägg
3 dl Verum fil Naturell
0.5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk malen kardemumma
50 g smält smör

Så här gör du

1. Vispa ihop ägg och filmjölk.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna.

3. Rör ner de torra ingredienserna i filmjölken.

4. Smält smöret och blanda ner i smeten.

5. Smöra våffeljärnet och grädda våfflorna. Ta ca 1 dl för varje våffla (varierar beroende på våffeljärnet) Smöra sedan järnet igen mellan varje våffla.