Het chokladmousse

på yoghurt

Hem » Het chokladmousse

Hett, lätt och läckert! Kan det bli bättre? Vi tror knappast det. Vår finfina chokladmousse rör du enkelt ihop och sätter sting på med färsk chili.

Det här behöver du:

Det här behöver du (för 4 portioner).
1,5 dl Verum yoghurt naturell
ca 100 gram mörk choklad.
Chili, efter tycke och smak
1,5 dl grädde
Ev. vaniljsocker eller råsocker för extra sötma.

Så här gör du:

Hacka chokladen fint och smält den försiktigt i ett vattenbad. Blanda sedan samman med yoghurten.

Vispa grädden och blanda samman med chokladen och yoghurten. Krydda – varsamt! J med chili och tillsätt eventuellt en nypa av något sötande. Kyl ned och servera!

Våra produkter

Se alla produkter >>

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Läs mer om hälsa >>

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Läs mer om hälsa >>

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Läs mer om hälsa >>

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.

Läs mer om hälsa >>