Vitaminboosters

med citron, ingefära, hallon och honung

Hem » Vitaminboosters

För dagar då man känner att kroppen behöver en liten boost är detta svalkande snack med citron och ingefära perfekt. Tillsammans med den goda, lena smaken av yoghurt och det söta av bär. Njut!

Det här behöver du:

2dl Verum yoghurt Naturell
1msk citronjuice
1 msk riven ingefära
1tsk honung
2 dl hallon
Chiafrön eller granola till topping
Isbitsform

Så här gör du:

1. Blanda allt utom chia.
2. Häll upp blandningen i isbitsformen.
3. Garnera med ett tunt lager chia eller granola.
4. Frys i ca 2 timmar.
5. Mumsa!

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.