
Hemgjord granola
med bär, nötter och frukt
Husligt och härligt! Dessutom busenkelt. Din egen granola gör du genom att blanda fritt med bär, nötter, frukt och annat gott som finns i skafferiet. Servera med vår härligt krämiga fil eller yoghurt.
Det här behöver du
8 dl havregryn
2 dl hackade pecannötter
1 tsk flingsalt
1.5 tsk kanel
2 krm malen ingefära
1 dl flytande honung
2 tsk rivet apelsinskal
2 dl hackade mandlar
1/2 dl apelsinjuice
3 msk smält smör
1 tsk vaniljpulver
1 dl torkade, hackade körsbär
Så här gör du
Sätt ugnen på 140 °C och lägg ut bakplåtspapper över en plåt.
Vänd runt pecannötter, salt, havregryn, mandlar, kanel och ingefära i en bunke eller skål.
Blanda apelsinjuicen, honungen, det smälta smöret, apelsinskalet och vaniljpulver omsorgsfullt och häll sedan ned i den första bunken. Rör runt och sprid sedan ut blandningen över plåten.
Grädda i cirka 50 minuter eller tills granolan fått en gyllenbrun färg. Ta sedan ut den och låt svalna i en bunke eller burk (utan lock) under några minuter. Vänd därefter försiktigt i frukt och choklad. Granolan förvaras sedan i rumstemperatur i en burk med tättslutande lock.