Dinkelmuffins

med solrosfrön och dadlar

Hem » Dinkelmuffins

Ny och lite nyttigare fika! De här godingarna gör du enkelt på vår naturella yoghurt.
Bara att baka på & bjuda in!

Det här behöver du:

1 dl hackade dadlar
1,5 dl Verum yoghurt naturell
0,5 dl pumpafrön
2 tsk bikarbonat
2 ägg
3 dl fullkornsdinkel
1 banan
1 dl fiberhavregryn
0,5 dl solrosfrön
2 msk honung
1 tsk kanel
1 dl rapsolja

Så här gör du:

Rör samman alla ingredienserna ordentligt. Ställ ut muffinsformar på en plåt och fyll dem. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.