Superenkel banansushi

med yoghurt

Hem » Superenkel banansushi

Om du vill överraska på festen eller fredagsmyset är banansushi helt perfekt. Doppa i vår yoghurt eller fil för det där lilla extra. Gott!

Det här behöver du:

2 Bananer
1dl Verum yoghurt Naturell

Önskad topping – förslagsvis jordnötssmör, nutella, färskost, tillsammans med chia, pistagenötter, mandel, kokos

Så här gör du:

1. Bre bananen med önskad bas.
2. Strö på önskad topping.
3. Skiva upp banen.
4. Doppa bitarna i yoghurt eller fil.
5. Njut!

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.