Frusna yoghurtprickar

med enkel topping

Hem » Frusna yoghurtprickar

För varma dagar svalkar detta snack perfekt. Och förutom att de är superlätta att göra så får du även den goda, lena smaken av yoghurt och det söta av bär. Njut!

Det här behöver du:

Valfri yoghurt, till exempel Verum yoghurt Blåbär och Verum yoghurt Jordgubb

Valfri topping, till exempel mandel, jordgubbar, hallon, kokos och granola

Så här gör du:

1. Klicka ut ”prickar” på en plåt med bakplåtspapper, ca 0,5cm i tjocklek.
2. Garnera med valfri topping
3. Frys i ca 2 timmar.
4. Mumsa!

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.