Röd yoghurtbowl

med grapefrukt, banan och hallon

Hem » Röd yoghurtbowl

Letar du efter recept på mellanmål eller frukost? Denna ljuvliga yoghurtbowl med en blandning av röd grapefrukt, krämiga bananer och saftiga hallon är en perfekt start på dagen, eller passar utmärkt som ett uppfriskande mellanmål.

Det här behöver du:

1  röd grapefrukt

2  bananer

2 dl hallon (färska eller tinade)

3 dl Verum yoghurt naturell 2,5%

 

Toppa med rostade kokoschips, filéer av grapefrukt, färska hallon, skivad banan, linfrön eller chiafrön.

Så här gör du:

1. Skär bort skalet från grapefrukten med en kniv och skär köttet i stora bitar.

2. Skala bananerna.

3. Mixa grapefrukt, bananer, hallon och yoghurt slätt i en kannmixer.

4. Häll upp i skålar och toppa med valfri topping.

Hälsosam frukost och goda mellanmål

Vill du starta dagen med en hälsosam frukost och en boost av energi och näringsämnen? Eller behöver du en snabb och hälsosam påfyllning mellan måltiderna? Vår röda yoghurtbowl är den perfekta lösningen! Balansen mellan kolhydrater, proteiner och fibrer från frukt och yoghurt håller dig mätt och energifylld hela morgonen och eftermiddagen. Ta en paus från ditt arbete eller din aktivitet för att njuta av de uppfriskande smakerna och förnya din energi.

Brunch tips

Ska du ordna en brunch hemma och behöver brunch tips? Överraska dina gäster med en färgstark och läcker röd yoghurtbowl som en del av din brunchmeny. Med de friska och fruktiga smakerna och det hälsosamma och fantastiska näringsinnehållet är den röda yoghurtbowlen det ultimata brunchalternativet för en enkel brunch hemma och kommer att bli en favorit på bordet. Den går snabbt att laga och kan anpassas med olika toppningar som frukt, kokos, frön och bär för att tillfredsställa olika smakpreferenser.

Röd yoghurtbowl – Perfekt alternativ för alla tillfällen

Oavsett om du söker en energifylld start på dagen, ett läckert mellanmål eller ett färgstarkt tillägg till ditt brunchbord, är den röda yoghurtbowlen det perfekta alternativet och passar till alla tillfällen. Utforska detta enkla mellanmål och brunch tips och njut av den goda smaken i olika situationer och tillfällen!

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.