Härliga yoghurtpannkakor

med blåbär

Hem » Härliga yoghurtpannkakor

Ibland är man sugen på yoghurt. Ibland på pannkakor. Här får du det bästa av bägge världar, och flirtar med även de mest svårflirtade smaklökar. Toppa med bär!

Det här behöver du:

3msk Verum yoghurt Naturell
1 ägg
1msk honung (ersätt med 1,5msk socker för fluffigare pannkakor)
4msk mjöl
1msk kokosolja
1/2tsk bakpulver
1dl färska blåbär eller hallon

Så här gör du:

1. Blanda ihop ägg och honung (eller vispa ägg och socker i cirka 3 minuter).
2. Blanda i kokosolja.
3. Blanda i mjöl, salt och bakpulver.
4. Blanda i yoghurt.
5. Vänd försiktigt i blåbär.
6. Stek pannkakorna i smör i cirka 2 minuter per sida.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.