Mättande energibollar

med nötter, blåbär och maca

Hem » Mättande energibollar

När man är sugen på lite eftermiddagsmums är dessa bollar helt perfekta. Härlig nöt och chokladsmak toppat med Verums krämiga och lena fil.

Det här behöver du:

1,5dl Verum fil Naturell
1/2dl hackad mandel
1/2dl cashews
1/2dl torkade blåbär
1/2dl jordnötssmör
2msk kakaobitar
2dl granola (glutenfri om så önskas)
1msk macapulver

Så här gör du:

1. Grovhacka och blanda allt förutom jordnötssmör.
2. Blanda i jordnötssmöret. Ställ i kylen i ca 3timmar för att ingredienserna ska suga åt sig nötfettet och hålla ihop bättre.
3. Rulla till bollar.
4. Häll fil i en plastpåse och tryck ut i ett av hörnen.
5. Klipp ett litet hål i hörnet av påsen för att kunna ringla fil över bollarna.


Tips! Förvara i frysen och ät efter träningspasset, på väg till jobbet eller när du bara är sugen.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.