Kokossmoothie

med mango & ingefära

Hem » Kokossmoothie

Rise and shine! Vår härligt extra boostiga smoothiebowl ger dig kicken du behöver för att bli ditt bästa jag.

Det här behöver du:

Det här behöver du (för två personer)
4 dl Verum yoghurt naturell
2 dl färsk eller fryst mango.
1 dl kokosflingor
2 tsk honung
En skvätt mjölk
Saften av en halv lime
2 tsk chiafrön
Riven, färsk ingefära efter smak

Så här gör du:

Mixa yoghurt, mango, limesaften, kokosflingor, chiafrön, riven ingefära och mjölk. Servera i en skål och garnera med frukt och granola.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.