Grön nyttig smoothie bowl

med spenat, avokado och banan

Hem » Grön nyttig smoothie bowl med spenat

Ge din dag en hälsosam start med en grön nyttig smoothie bowl. Njut av vårt goda och läckra recept på grön nyttig smoothie med avokado, banan och spenat för en näringsrik boost av energi och välmående.

Det här behöver du:

1 avokado

1 banan

20 g färsk spenat

2 dl Verum yoghurt 2,5% naturell

½ krm vaniljpulver

1 dl hallon, gärna färska

1 msk pumpafrön

½ dl valnötter

Så här gör du:

1.  Dela och kärna ur avokadon, och gröp ur köttet.

2. Mixa avokado, banan, spenat, yoghurt och vaniljpulver. Späd med vatten om den är för tjock.

3. Lägg upp i två skålar och toppa med hallon, pumpakärnor och grovt hackade valnötter.

4. Mumsa!

 

Tips! Om du vill dricka den som en smoothie späder du mixen med iskallt vatten och häller upp i glas.

Banan och avokadosmoothie – Perfekt frukost eller mellanmål


Behöver du tips på god frukost eller ett gott och hälsosamt mellanmål? Då är detta recept på grön nyttig smoothie bowl perfekt! Oavsett om du behöver en energikick på morgonen eller en lättare måltid på kvällen är detta avokado mellanmål ett utmärkt val. Med ingredienser som avokado, spenat och banan ger den dig en bra start på dagen eller ett lätt mellanmål när som helst under dagen. Fylld med näring och god smak är detta recept på grön smoothie det perfekta sättet att börja eller avsluta dagen på och stilla hungern på ett hälsosamt sätt. Prova den idag och känn skillnaden!

Stärk ditt immunförsvar med spenat och avokado


Med spenat och avokado som huvudingredienser är denna smoothiebowl även ett utmärkt sätt att stärka ditt immunförsvar på. Spenaten är rik på antioxidanter, vitaminer och mineraler som boostar ditt immunförsvar och ger dig energi för dagen. Den frostiga bananen och den krämiga avokadon ger i sin tur en silkeslen konsistens och bidrar med nyttiga fetter som håller dig mätt och nöjd. Ge din kropp vad den förtjänar med grön nyttig smoothie bowl.

Grön nyttig smoothie bowl – Enkel att tillaga


Att göra denna avokado smoothie är enkelt och tar bara några minuter. Du behöver bara dela och kärna ur avokadon, mixa den tillsammans med banan, spenat, yoghurt och vaniljpulver. Späd sedan med vatten om du vill ha en tunnare konsistens. Om du vill ha lite variation kan du prova att toppa med olika frukter och nötter. Hallon, pumpakärnor och valnötter är bara några av de möjligheter som finns. Fylld med näringsrika ingredienser som spenat, avokado och banan är denna gröna nyttiga smoothie bowl det perfekta sättet att boosta din dag på ett gott och hälsosamt sätt!

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.