
Blåbärsbars
med nötter och yoghurttopping
Ibland behöver man en extra boost. Här kommer våra godaste bar, med härlig Verumyoghurt som bas. Perfekt att ha med i väskan.
Det här behöver du
1,5dl Verum yoghurt Naturell
3dl havregryn (glutenfria om så önskas)
1,5dl hela mandlar
1dl torkade blåbär
3/4dl linfrömjöl
3/4dl valnötter
1dl pistagenötter
1/2dl solrosfrön
1/2dl osötad äppelmos
3/4dl honung
2 dl mandelsmör
Så här gör du
1. Blanda allt utom honung, äppelmos och mandelsmör.
2. Blanda i honung och äppelmos.
3. Blanda i mandelsmör.
4. Tryck ut i en mindre form på bakplåtspapper. Ca 2cm tjockt lager.
5. Häll yoghurt i en plastpåse och tryck ut i ett av hörnen.
6. Klipp ett litet hål i hörnet av påsen för att kunna ringla yoghurt över blandningen.
7. Låt stå i frysen i ca 1h.
8. Lyft upp ur formen och dela upp till bars i önskad storlek.
9. Förvara i frysen.