Overnight oats

med superbäret acai, yoghurt och jordnötssmör

Hem » Overnight oats

Good morning, sunshine!
Den här härligheten förbereder du på kvällen – låter stå under natten – och serverar på morgonen. Toppa med bär och nötter och starta dagen med en härlig kick!

Det här behöver du:

1 dl mjölk
1 dl Verum yoghurt naturell
1 msk chiafrön
1 dl havregryn
1/2 tsk malen kanel
1 msk hackad sötmandel
1 msk flytande honung
1 dl rivet äpple

Så här gör du:

Rör ihop yoghurt, hackade mandlar, havregryn, mjölk, chiafrön, kanel, mandel och honung i en skål. Låt stå kallt över natten.  Servera med färska bär, hackade nötter och en skvätt mjölk för den som vill det.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.