Recept

Granolapizza

Den här pizzan har allt. Den är söt, den är god och dessutom är den toppad med vår krämiga yoghurt. Baka med barnen eller njut för dig själv.

Det här behöver du

3dl Verum yoghurt Naturell / Laktosfri
2,5dl havregryn
1/4tsk vaniljextrakt
1/2tsk citronjuice
3/4dl osötad äppelmos
1 ägg

Valfri topping – förslagsvis kiwi, jordgubbar, blåbär, granatäpple och nötter.

Så här gör du

1. Blanda allt förutom garnering.
2. Tryck ut blandningen på en form på ett bakplåtspapper. Knapp 1 cm tjockt lager.
3. Ställ in i ugnen i ca 10-15 min på 175 grader, tills den fått fin färg.
4. Bred på ett lager av yoghurt som ”pizzasås”.
5. Garnera med valfri topping
6. ”Slicea” och njut!