Dippsås

med yoghurt och örter

Hem » Dippsås

Fredagens Filgood-favorit!
Den här härliga dippen görs på krämig yoghurt med persilja, gräslök och färska örter. Serveras med dippstänger av grönsaker, pitabröd eller andra snacks!

Det här behöver du:

2.5 dl Verum yoghurt naturell
(1 msk hackad salladslök)
3 msk hackad färsk persilja
1 msk hackad färsk dill
1 msk hackad färsk gräslök
1 msk hackad färsk basilika
1 tsk vinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk citronsaft
Salt och peppar

Så här gör du:

Blanda samman ingredienserna i en liten skål eller bunke. Smaka av med salt, peppar och eventuellt andra kryddor efter behag. Låt stå en stund i kylen och servera sedan med valfria snacks.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.