Recept

Yoghurttårta

Härligare helg – eller lyxigare vardagslyx?
Vår fantastiska yoghurttårta på granolabotten blir en given favorit för såväl stora som små.

Det här behöver du

Till bottnen:
1 dl kokosolja
200 g granola

Till fyllning:
7.5 dl Verum yoghurt vanilj
1 tsk kardemummakärnor

Till hallonsåsen:
0.5 dl röda vinbär
2 dl hallon – färska eller frysta.
2 msk vatten
2 msk farin- eller råsocker (Mindre av det söta ger en syrligare sås).
1 lime, skalet och saften.

Så här gör du

Granolabotten
Mixa granolan lätt i en matberedare. Blanda med kokosoljan i en skål. Tryck ut granolan i en springform klädd med bakplåtspapper.

Yoghurtfyllning
Häll upp yoghurten och blanda i kardemummakärnor som krossats med mortel. Häll sedan yoghurten över bottnen och låt vila i frysen minst tre timmar.

Bärsåsen

Använd en matberedare eller mixer för att blanda bär och eventuellt socker till en slät sås.

Ungefär en halvtimme innan tårtan ska stå på bordet så lyfter du ut den ur frysen. Häll försiktigt ut bärsåsen och dekorera med en grön kvist och några bär.