Somrig yoghurtglass

med granola och frukt

Hem » Somrig yoghurtglass

Varva färsk frukt med vår krämiga yoghurt och sen in i frysen. Njut av en iskall glasspinne med frukt och Verums unika bakterier. Mums!

Det här behöver du:

Verum yoghurt Vanilj (mängden varierar beroende på glassformens storlek)
Frukter – förslagsvis kiwi, jordgubbar, blåbär och mango
1,5dl granola
2msk honung

Så här gör du:

1. Varva frukt och yoghurt i glassformar.
2. Blanda granola och honung.
3. Toppa glassformen med granolan
4. Frys i ca 3 timmar.


TIPS! Spola varmt vatten över formen för att få glassen att lossna lite lättare.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.