Recept

Frukostglass

Wihoo! I vår värld får man minsann äta glass till frukost. Du gör den snabbt och enkelt på vår naturella- eller vaniljkvarg. Servera som den är eller varför inte med ett krispigt lager granola?

Det här behöver du

250 g blåbär eller andra bär (frysta går bra!).
3 msk flytande honung
1 krm vaniljpulver
3 dl Verum Yoghurtkvarg naturell alt. Yoghurtkvarg vanilj
Ev. granola tipp topping

Så här gör du

Lägg cirka en msk bär i bottnen på sex glassformar.

Mixa resten av bären tillsammans med vaniljpulver och honung.

Tillsätt sedan yoghurtkvargen och mixa vidare en stund. Fyll sedan glassformarna med blandningen, sätt i en glasspinne i varje form och ställ sedan in i frysen i några timmar. Om glassarna skulle sitta fast när du ska servera dem så lossnar de lätt om du spolar dem (snabbt!) i varmt vatten. Servera som de är eller vänd dem snabbt i granola.