Krämig och nyttig smoothiebowl

med björnbär, banan och havregryn

Hem » Smoothiebowl med björnbär

Letar du efter goda mellanmål efter skolan eller tips på god frukost? Prova detta recept på en ljuvlig smoothiebowl med björnbär för en hälsosam och smakfull start eller fortsättning på dagen!

Det här behöver du:

Björnbär 225 g

Banan 1

Havregryn 3 msk

Verum yoghurt naturell 2,5% 2 dl

 

Tips på topping:

Passionsfrukt 1

Kiwi 1

Chiafrön 4 tsk

Rostad kokoschips 2 msk

Färsk mynta 1 kvist

Flytande honung 1 msk

Så här gör du:

1. Lägg undan några björnbär till garnering.

2. Mixa resterande björnbär, halva bananen, havregryn och yoghurt till en slät kräm.

3. Häll upp i två skålar och toppa med de sparade björnbären, resten av bananen, passionsfruktskärnor, skivad kiwi, chiafrön, kokos, mynta och honung.

Smoothie med björnbär – Skonsam mat för magen


Denna smoothiebowl är inte bara god och näringsrik, den är även skonsam för magen och enkel att tillaga. Björnbär är både otroligt goda men också rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter som främjar hälsa och välmående. Denna smoothiebowl kombinerar den intensiva smaken av björnbär med andra näringsrika ingredienser för att skapa en god smakupplevelse. En smakfull smoothie som är bra för magen!

Nyttigt och gott mellanmål


Behöver du tips på mellanmål eller hälsosam frukost? En smoothiebowl med björnbär är det perfekta valet för att börja dagen på rätt sätt eller stilla hungern på ett hälsosamt sätt efter skolan eller jobbet. Denna björnbärssmoothie är en utmärkt frukost eller mellanmål för dig som vill äta hälsosamt utan att kompromissa med smaken. Den är snabb och enkel att förbereda, och du kan anpassa den med med olika toppningar som frukter, bär, frön och nötter för att skapa en skål som passar just dig.

Vad är skillnaden mellan vanlig smoothie och smoothiebowl?


Skillnaden mellan en smoothiebowl och en vanlig smoothie är den mer fastare och krämigare konsistensen i en smoothiebowl till skillnad från vanlig björnbärssmoothie. I stället för att drickas ur ett glas äts den med sked i en tallrik, vilket gör den perfekt för att stilla hungern på ett mer mättande sätt. Den krämiga konsistensen kommer från att många smoothiebowls innehåller frysta frukter och bär.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.