Mättande lunchsmoothie-bowl

med avokado, grönkål och citron

Hem » Mättande lunchsmoothie-bowl

När man behöver fylla på med energi är den här lunchskålen ett måste. Dessutom är den smaskigt grön med alla grönsaker. Och sådär härligt Verum-len i smaken.

Det här behöver du:

1,5dl Verum yoghurt Naturell / Verum fil Naturell
1/2 Avokado
1dl grönkål
1dl spenat
1tsk citron
1tsk riven ingefära


Toppa: banan, hallon, mandel, chia

Så här gör du:

1. Mixa alla ingredienser
2. Garnera
3. Njut!

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.