Härlig frukostsmoothie-bowl

med äpple, hallon och kokos

Hem » Härlig frukostsmoothie-bowl

Vissa dagar är det lite svårare att komma upp ur sängen. Då är det extra viktigt att ge sig själv en bra start. Här kommer en supergod sådan med massor av frukt.

Det här behöver du:

1,5dl Verum yoghurt Naturell / Verum fil Naturell
1/2 äpple
1/2 banan
1/2dl hallon
1/2dl blåbär
1msk chia
1msk linfrö
1msk kokosflingor


Toppa: samma + granola, mandel

Så här gör du:

1. Mixa alla ingredienser
2. Garnera
3. Njut!

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.