Yoghurtsmoothie

med hjortron

Hem » Yoghurtsmoothie

I den här norrländska drömmen möter vår lena naturella yoghurt sötman från hjortron. Servera i glas eller skål och garnera gärna med en grön kvist.

Det här behöver du:

2 dl hjortron
3 dl Verum yoghurt naturell
2 msk honung
Saften och skalet från en halv apelsin.

Så här gör du:

Mixa hjortron och yoghurt med honung samt skal och saft från apelsinen till dess att blandningen blivit jämn och slät.

Servera i ett glas och pynta gärna med en grön kvist.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.