Chiapudding

med färska bär

Hem » Chiapudding

En modern klassiker – som är här för att stanna.
Preppa kvällen innan för lite lyxigare frukost, brunch, frunch eller mellanmål! Serveras med färska bär.

Det här behöver du:

För fyra portioner:
4 dl Verum yoghurt naturell
1 tsk vaniljpulver
100 g färska hallon
100 g färska blåbär
4 msk chiafrön
1 msk honung (flytande)
3 dl mandeldryck

Så här gör du:

Blanda samman vaniljpulver, chiafrön, mjölk och honung. Låt vila någon halvtimme i rumstemperatur. Rör sedan om igen och ställ in blandningen i kylen där den får vila över natten.

Vid servering lyfter du ut puddingen ur kylen och varvar den med yoghurten och mosade bär. Toppa med hela färska bär och kanske en grön kvist.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.