Yoghurtglass

med bär och lakrits

Hem » Yoghurtglass

Somriga och spännande smaker!
Lätt som en plätt slänger du ihop vår härliga glass gjord på Verum fil Vanilj. Servera den i rån, skål eller precis som du själv vill. Mums!

Det här behöver du:

250 gram björnbär
250 gram blåbär
2,5 dl Verum fil vanilj
2 msk farinsocker
2 tsk rålakritspulver

Så här gör du:

Blanda bär, vaniljfil, socker och rålakritspulver i en mixer eller matberedare. När blandningen blivit jämn och slät häller du upp den i en bunke och ställer in den i frysen. Låt stå cirka en timme och servera sedan i rån eller ovanpå färsk frukt i en skål.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.