Smoothiebowl hallon

med banan, mandelmjölk och kanel

Hem » Hallon smoothiebowl

Perfekt för dagar då man känner att kroppen behöver en extra boost av energi och näring under dagen. Njut av vår smoothiebowl med hallon – en vitaminrik smoothie full av nyttigheter!

Det här behöver du:

1 stor banan, skivad

2 dl frysta hallon

1 dl mandelmjölk

2 tsk honung

¼ tsk rent vaniljextrakt

Nypa mald kanel

1 kiwi eller banan, skivad

2 msk hackad rostad mandel eller valnötter

1 tsk linfrö eller chiafrön

2 msk puffad risflingor eller granola

 

Toppa med kiwi eller banan, mandel, linfrö och flingor.

Så här gör du:

1. Lägg banan, hallon, mandelmjölk, honung, vanilj och kanel i en mixer.

2. Mixa tills innehållet blivit slätt och skummande.

3. Häll upp smoothien i en skål.

4. Ät och njut!

Vitaminrik smoothie


Letar du efter ett läckert och näringsrikt tips på frukost eller enkla nyttiga mellanmål? Prova vår smoothiebowl med hallon – färgglad och smakrik skål fullpackad med fruktiga hallon, krämig banan och en touch av mandelmjölk och honung för en härlig kombination av smaker och näringsämnen. En vitaminrik smoothie som passar för alla tillfällen!

Hur gör man smoothiebowl?


Att göra en smoothiebowl är enkelt och roligt! För att göra en smoothiebowl behöver du frysta eller färska frukter och grönsaker, en basvätska såsom mandelmjölk eller yoghurt samt eventuella toppings som nötter, müsli, frön, kokosflingor eller färsk frukt för extra smak. Tillsätt sedan dina frukter och grönsaker i en mixer eller blender tillsammans med din valda basvätska och mixa tills du får en slät och krämig konsistens. Häll din smoothieblandning i en skål och avsluta med att toppa den med dina favorittoppings. Ta en sked och njut!

Nyttig smoothiebowl anpassad efter dina smakpreferenser


Är det någon av ingredienserna som inte faller dig i smaken? Inga problem! Receptet är lätt att anpassa efter dina personliga smakpreferenser eller baserat på vilka ingredienser du har hemma. Prova att lägga till extra protein med proteinpulver eller ge den en tropisk twist med kokosmjölk i stället för mandelmjölk. Endast fantasin som sätter gränser! Denna smoothiebowl med hallon är inte bara god utan också full av viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler och antioxidanter. Genom att ha med färska frukter som hallon och banan i din smoothiebowl får du en rejäl dos av nyttigheter som främjar din hälsa och ditt välmående.

Verum innehåller antioxidanter

Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.

Verum är en naturlig källa till kalcium

Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.

Verum är en naturlig källa till
vitamin C

C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.

Verum är en naturlig källa till
vitamin D

Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.