Chiapudding med yoghurt är en modern klassiker – som är här för att stanna.
Preppa kvällen innan för lite lyxigare frukost, brunch, frunch eller mellanmål! Serveras med färska bär.
För fyra portioner:
4 dl Verum yoghurt naturell
1 tsk vaniljpulver
100 g färska hallon
100 g färska blåbär
4 msk chiafrön
1 msk honung (flytande)
3 dl mandeldryck
Blanda samman vaniljpulver, chiafrön, mjölk och honung. Låt vila någon halvtimme i rumstemperatur. Rör sedan om igen och ställ in blandningen i kylen där den får vila över natten.
Vid servering lyfter du ut puddingen ur kylen och varvar den med yoghurten och mosade bär. Toppa med hela färska bär och kanske en grön kvist.
Chiapudding med yoghurt är en modern klassiker som är här för att stanna! Det bästa med chiapudding är att man kan förbereda den redan kvällen innan för en lyxig frukost, brunch eller ett snabbt och enkelt mellanmål. Servera med färska bär för extra smak och näring. Utforska vårt chiapudding recept för en nyttig och hälsosam start på dagen.
Chiapudding är en kall gröt gjord på chiafrön och vätska, som får stå i kylskåpet över natten tills den bildar en pudding. Denna chiapudding med yoghurt är inte bara nyttig och mättande, utan också enkel att göra och oemotståndligt god. Testa detta chiapuddingrecept och njut av en nyttig frukost med chiafrön som ger dig energi och näring hela dagen!
De flesta typer av växtmjölk har en hållbarhet på upp till 5 dagar, så om du använder växtmjölk kan chiapuddingen hålla sig i 3–4 dagar. Om du vill spara tid kan du med fördel göra en stor portion som du kan äta av i flera dagar.
För att göra chiapudding så behöver du blanda chiafrön, vaniljpulver och honung med någon typ av vätska, exempelvis mandeldryck, och låta det stå i kylskåpet över natten tills det bildar en pudding. Du kan variera med olika typer av vätskor som vatten, juice, mjölk, havremjölk, kokosmjölk eller mandelmjölk. För extra smak och krämig konsistens, varva chiapuddingen med yoghurt och mosade bär vid servernig. Detta ger en fylligare och mer mättande pudding.
Det finns många hälsomässiga fördelar med att äta chiafrön. De hjälper till att hålla blodsockret stabilt och ger en långvarig mättnadskänsla, vilket är perfekt för att hålla energinivåerna jämna under dagen. Dessutom stärker chiafrön immunförsvaret och har antiinflammatoriska egenskaper. Chiafrön är också rika på nyttiga antioxidanter, vitaminer och mineraler. De innehåller dessutom en hög mängd av kostfibrer och omega-3-fettsyror, vilket bidrar till en förbättrad hjärt- och kärlhälsa samt en god matsmältning. Alla dessa näringsämnen gör chiapuddingen till en riktig näringsbomb och ett hälsosamt och nyttigt alternativ till din frukost, lunch eller mellanmål!
Chiapudding är inte bara ett hälsosamt och mättande alternativ till frukost eller mellanmål, utan också otroligt enkelt att förbereda. Prova vårt recept på chiapudding med yoghurt och färska bär för en krämig och smakrik upplevelse. Förbered den kvällen innan och njut av en lyxig och nyttig frukost och start på dagen. Servera med dina favoritbär och en nypa honung för extra sötma och njut av denna snabba, enkla och nyttiga chiapudding.
Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.
Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.
C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.
Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.