Wihoo! I vår värld får man minsann äta glass till frukost. Du gör den snabbt och enkelt på vår naturella- eller vaniljyoghurt. Servera som den är eller varför inte med ett krispigt lager granola?
250 g blåbär eller andra bär (frysta går bra!).
3 msk flytande honung
1 krm vaniljpulver
3 dl Verum yoghurt naturell alt. yoghurt vanilj
Ev. granola tipp topping
Lägg cirka en msk bär i bottnen på sex glassformar.
Mixa resten av bären tillsammans med vaniljpulver och honung.
Tillsätt sedan yoghurt och mixa vidare en stund. Fyll sedan glassformarna med blandningen, sätt i en glasspinne i varje form och ställ sedan in i frysen i några timmar. Om glassarna skulle sitta fast när du ska servera dem så lossnar de lätt om du spolar dem (snabbt!) i varmt vatten. Servera som de är eller vänd dem snabbt i granola.
Verum innehåller inte bara unika bakterier och låg sockerhalt utan är också rikt på antioxidanter och andra näringsämnen. Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt vitaminer och mineraler gynnar kroppen, därför beskriver vi några av dem lite extra här.
Kalcium är den viktigaste byggstenen i skelettet och tänderna och behövs för deras normala funktion. Du kan hitta kalcium i en mängd olika livsmedel som fil och yoghurt samt nötter och bladgrönsaker.
C-vitamin är något vi behöver få i oss dagligen eftersom det inte lagras i kroppen och absorberas effektivt från alla livsmedel. Det stödjer immunsystemet, skyddar celler mot oxidativ stress, fungerar som en antioxidant och främjar bildandet av kollagenproteiner i kroppen.
Vitamin D är en fettlöslig vitamin som har olika funktioner i kroppen. Det behövs för att bygga ett starkt skelett, bibehålla immunförsvarets normala funktion samt normala benstomme.