NCS S 3030-G30Y, färgen som ger filgood.

Den här färgen har vi tagit fram tillsammans med kulörexperten Yvonne Karlsson för att du ska må bra. För precis som magen behöver näring, vitaminer och Verum, behöver hjärnan stimulerande färger för att vara aktiv och utvecklas. Färgerna vi omger oss med påverkar oss faktiskt mer än vi tror, och just grönt är den färg vi förknippar mest med natur, grönska och lugn. Enligt Biophiliahypotesen (krångligt ord som betyder vän av växter) är banden mellan människa och natur så starka att det går att mäta en ökning i psykiskt välbefinnande när vi omger oss av växter. Grönt får oss alltså att känna balans och välmående, eller filgood som vi kallar det. Gröna rum sägs ge positiv energi och skapar harmoni, så om du vill sova lite bättre, äta i ett hemtrevligare kök eller få mer inspiration när du bygger lego, är vår filgood-färg ett hett tips nästa gång du funderar på att måla om. Filgood-färgen finns i alla välsorterade målarbutiker, ta bara med dig koden NCS S 3030-G30Y, så hjälper de till med blandningen.

Filgood – vårt sätt att se på livet

Många påstås ha det perfekta receptet för välmående. Och det är inte helt lätt att hänga med bland alla trender, för det som gäller en dag, gäller plötsligt inte en annan.
Vi tycker att fokus kring hälsa har svängt över till att handla för mycket om vad man ska och inte ska göra. Och väldigt lite om hur man faktiskt mår. Verum vill att du ska må bra. Sen om du vill träna varje dag. Eller hoppa över träningen då och då. Om du vill umgås med barnen eller kvalitetshänga med katten. Mysa eller skoja. Eller både och. Det är upp till dig. För vi tror nämligen att när magen mår bra, mår du bra, och då blir det lättare att leva livet.

``När man mår bra är det lättare att leva livet``

FILOSOFI

Det handlar om att du ska må bra.

Nya produkter har tillkommit längs vägen men det har alltid handlat om samma sak. Vi vill att du ska må bra. Det är faktiskt anledningen till att vi går till jobbet varje dag. Men att må bra ska varken vara tråkigt eller en uppoffring. Nej, det ska smaka gott. Riktigt gott, tycker vi. Därför finns våra produkter i olika härliga smaker och som vanligt med våra unika bakterier. Vilket gör de dubbelt så bra, om du frågar oss.

HISTORIEN

Vi har hängt med ett tag…

I historien om Verum och våra unika bakterier står mjölken, en färskvara, i centrum. Redan långt före kylskåpets tid var man tvungen att uppfinna metoder för att förlänga mjölkens hållbarhet. Ett sätt var att låta mjölken mogna till tätfil genom att tillsätta en bakteriekultur. Med åren glömdes tätfilen bort, men på 70-talet började forskare från Umeå Universitet intressera sig för ämnet.

BAKTERIEKULTUR

…och så föddes idén om Verum.

Vi fick helt enkelt nys om forskarnas arbete och kände att det här är för bra för att inte göra något av. Efter en massa tester bestämde vi oss för att gå vidare med en unik mjölksyrabakterie från en gård i norra Västerbotten, Lactococcus lactis L1A. Tillsammans med forskarna utvecklade vi den fil som idag är känd som Verumfil och hela Verumfamiljen.